Kirjeldus
Värvus – Kahvatukollane toon, visates sisse rohekaid ja helkivaid varjundeid
Aroom – aroomis tunda elegantne bukett – värske, puuviljane. Tunda on tsitruselisi, virsikut, pirni. Valgeid lilli ja pärnapuuõisi.
Maitse – Külluslik ja rikkaliku maitsega, hea happesusega kuiv Riesling, maitses tuttavad tsitruselised, virsik, pirn.
Kuidas ja kellega juua? Riesling Alsace AOC
Riesling veini serveeri jahutatult 5 -7 kraadi juures. Riesling sobib kõikide Alsace`i piirkonna söökide juurde. Kala ja mereandide ( karbid ja koorikloomad ), kala ja valge liha juurde ning linnulihast valmistatud toitude juurde. Klassikaline Riesling on loomulikult hea ja kindel valik hapukapsa ja prae juurde.Veinimeistri märkused” subtitle=”Wine specs”][vc_column_text css_animation=””]
Ajalugu
Riesling on viinamrjasortide “par excellence”, kõikidele on teada ning nõustuvad, et Reini org on selle viinamarjasordi häll. Meie piirkonnas 15. sajandi lõpust loodud Alsace Rieslingit mainiti 16. sajandil, kuigi selle kasvatamine arenes välja alles 19. sajandi teisel poolel.
Viinamarjaistanduses.
Riesling on Sylvaneri kõrval Alsace’i sortidest uusim. Viinamarjad vajavad oma küpsuse saavutamiseks jahedaid öid ja “terroir” mida Alsace piirkond pakub, polegi võrdset. Seega ideealne kasvukeskkond hea Rieslingu valmistamiseks.