Kirjeldus
Torri Cantine’i veinimaja 420 kollektsiooni Pecorino d’Abruzzo DOC võrsub 30-aastastest viinapuudest, mis asuvad 290 m kõrgusel merepinnast ja on suurepärase lõuna-kagusuunalise vaatega.
Anarcano ja Controguerra piirkonnas, Teramo provintsis, kasvavad Pecorino viinamarjad koos Abruzzi Pergola kasvatusmeetodil. See 100% Pecorino viinamarjavein on käsitsi viinamarjade korjamise ja mahepõllumajanduse tulemus.
Vinifitseerimine viidi läbi konditsioneeritud tsemendimahutites, millele järgnes 3-kuuline viimistlemine, samuti tsemendimahutites, ja seejärel täitmine ilma hapnikuta. Hästi tasakaalus särtsakas valge kuiv vein. Veinile omane mineraalsus ja metsiikute põllulillede aroom teeb veinist nauditava karakteriga veini.
VÄRV – Kahvatu õlgkollane
AROOM – Metsikud põllulilled, küpsed puuviljad, mineraalsus
MAITSE – Kollased küpsed puuviljad nagu kollane virsik, õun, pirn
Toidusoovitused – 420 Pecorino DOC Organic
Veini serveerida jahutatult, maksimaalselt 6-8 kraadi juures, koos aperitiivide, suupistete, mereandide, taimetoitude, valge liha ja värskete või keskmise laagerdustega juustudega. Proovi kindlasti Pecorino juustu!
Mõelgem mõnusatele mereandidele, karpidele, dentex ( ahven ) safraniga, kõrvitsa risotole, grillitud kukeseentele või mõnusale värskele ricottale kirsstomatitega.
Vali Pecorino vein kalapõhiste toitude ja värskete mereandide juurde.
Pastadest proovi kindlasti –
- klassikaline mereannipasta – linguine allo scoglio
- kitsepiima ricotta ravioolid
- cannelloni`d seentega
Maitseb hästi ka näiteks röstitud kukeseente või grillitud juurviljadega. Suvel tasub nautida kitsejuustu – maasikasalatiga. Valge liha juurde hea kaaslane.
Viinamarjasordi omadused
Pecorino viinamarjadest valmistatud vein on kahvatukollase värvusega, kõrge happesusega, puuviljase, värske aroomi ning vürtsikate nootidega.
Hea struktuuriga viinamarjad. Pecorino viinamarjadest saab toota suurepäraseid hästi vananevaid kuivasid veine ja kõrgkvaliteediga vahuveine.