Kirjeldus
Franconia IGT Veneto Orientale
Värvus: rubiinpunane.
Aroom: intensiivne ,punaste puuvijade nagu kirsi, mustade kirsside, murelite aroomiga. Vürtsikad noodid iseloomustavad seda veini.
Maitse: tunnesd erilist maitset nii nagu juba lõhnas tajusid.. Punase puuvilja ja vürtsikuse noodid, mida saadab õrn tanniin, sametine ja pehme. Soe, meeldiv, ümar, harmooniline ja rikkalik vein, mille järelmaitse kestab.
Toidusoovitused
Peamiselt on vein sobilik lihavaliku ehk antipasti kõrvale, sobib suurepäraselt ka suppide, vürtsikas kastmes pastade, küpsetatudliha, kebabi, valge liha ja maitsestatud kalaroogade kõrvale.
Kui otsid veini, mis sobib vürtsika toidu juurde, nt. alati on väljakutse leida veini pepperoni pitsa või vürtsika supi juurde, siis see vein on kui kirss tordil!
Serveeri veini 18-20°C kraadi juures.
Vineyard
Growing Region: Motta di Livenza – Treviso Province – Veneto Region
Altitude: 9 m A.M.S.L.
Soil: Motta di Livenza Vineyard Soil – flood plain origins of natural clay and limestone.
Exposure: east/west
Trellis System: sylvoz
Plant Density: 2.000/3.000 plants per hectare
Age of vines: 60/23 years
Vinification
The 20 days of maceration on the skins, at controlled temperature, have been followed by a gentle pressing which best extracts the tannin. The next fermentations took place in stainless steel vats over a period of 3 months. The wine was racked again and left to mature in stainless steel tanks for 24 months until bottling.