Kirjeldus
Malbech IGT Veneto Orientale
Värvus: rubiinpunane.
Aroom: Intensiivselt on tunda lõhnas musta kirssi, peaaegu isegi domineerivalt.. Eristad lõhnas kindlasti ka metsmaasikat. Hästi tasakaalus ja harmooniline koos õrnalt kirsist ja metsmaasikast tuleva magusa nüansi kooslus. See pole kellegile üllatus, et Malbech`i aroom Sulle meeldib.
Maitse: Kinnitab juba aroomis tuntavaid puuviljasust. Veini tasakaalus happesus, täidlane keha, meeldivate ja püsivate tanniinide tõttu sobitub kindlasti punase lihaga. Vein on kuiv ja nauditav.]Kindlasti sobib see täiuslik Malbech punase lihaga. Kuid proovida ka liha- või seenerisotode, rikkalike hautiste, grillitud valge liha, kvaliteetse linnuliha ning täislaagerduna ulukiliha kõrvale. Üks Itaalia pärit roog Vitello tonnato on selle veini kõrvale kui loodud. Mitte suured lihaarmastajad võiksid proovida just seentest inspireeritud roogasid. Katseta umaamist puravikurisottot või miks mitte orsottot.
Serveeri veini 18-20°C kraadi juures.
Vineyard
Growing Region: Motta di Livenza – Treviso Province – Veneto Region
Altitude: 9 m A.M.S.L.
Soil: Motta di Livenza Vineyard Soil – flood plain origins of natural clay and limestone.
Exposure: east/west
Trellis System: sylvoz
Plant Density: 3.000 plants per hectare
Age of vines: 31 years
Vinification
In stainless steel vats took place maceration on the skins at a controlled temperature of 26°-30°C / 79°-86°F, for about 15 days. Once alcoholic fermentation was completed, the wine was racked into other stainless steel vats, for malolactic fermentation. The wine was then kept for 18 months in steel vats before bottling.