Kirjeldus
Värvus: intensiivne rubiinpunane.
Aroom: veini lõhn on juba joovastavalt hea. Puidu noodid veinis tagavad täiuslikku tasakaalu puuviljasuse ja jõulisuse vahel. Veinis on tunda punaseid puuvilju, vanilli. Ja ka šokolaad, kakao ning nahanoote. Kõik aroomid on elegantselt tunda, mitte pealetükkivad.
Maitse: maitses on tunda punaseid puuvilju. Tunda on veel lagrits, vanill. Kõik veini väärikad maitsenüansid teevad veinist elegantse, sametise. Vein pakub maitseelamust ning mitte kunagi pettumust.
Toidusoovitused
Serveeri veini 20-22°C kraadi juures. Anna veinil enne tarbimist õhu käes seista.
Vein sobib hästi punase grillitud või röstitud lihaga, erinevate hautistega, klassikalised vormiroad. Metskana ja ulukiliha tasub kindlasti katsetada selle veini kõrvale. Taimedoidu nautijatele samuti hautised nt. mustadest läätsedest on amal kohal. Pehme maheda maitse tõttu sobib seda Colmello veini serveerida lihavaagnate ja väärikate kõvade juustudega.
Vineyard
Growing Region: Motta di Livenza – Treviso Province – Veneto Region
Altitude: 9 m A.M.S.L.
Soil: Motta di Livenza Vineyard Soil – flood plain origins of natural clay and limestone.
Exposure: east/west
Trellis System: spur-trained cordon/sylvoz
Plant Density: 2.000/3.000 plants per hectare
Age of vines: 43/9 years, 48/11 years
Vinification
After fermenting on marcs at controlled temperature, this wine has rested in carats, of no great capacity, Allier oak for eight years.