Kirjeldus
Täidlane ja rikkalik Bakán Montepulciano DOCG veinis harmoonitsevad nii värskus kui puuviljasus.
Välimus – rubiinpunane
Aroom – lõhnanootidest leiad põldmarja ja tumed ploomid, lillelõhnadest roosi ja kannikest
Maitse – küpsed tumedad puuviljad – põldmari ning ploom, kakao ja kohvi, pisut soolakust ning vürtsi
Toidusoovitused Bakán Montepulciano d’Abruzzo DOCG
Montepulciano veini ava juba varem enne selle nautimist või dekanteeri. Vein avaneb nauditavaks ning seejärel serveeri 16-18 kraadi juures, suures laia äärega punase veiniklaasis.
Sobib hästi hästi maitseküllaste roogadega: aperitiivid, eelroad, taimetoit, punane liha ning keskmise ja pika laagerdumisega juust.
Itaalia stiilis eelroad ( prosciutto, singiviilud, pepperoni ), pasta alla carbonara, grillitud lammas, maksast valmistatud hõrgutised või küps Pecorino juust.
Proovida tasuks ka küpsetatud Camembert juustuga.
Veinimeistri märkused
The vine has found wide diffusion in Abruzzo and along the Adriatic coast. The variety is fairly homogeneous, the differential characters concern the shape of the bunch, the presence of green millerandage before maturation, the ripening time and the organoleptic characteristics of the product.
Apex bud is expanded, cottony, presenting fluff on the underside. Leaves are medium-sized, pentagonal, five-lobed, flat, very dark green in colour, cottony surface on the under side.
Cluster: medium, more or less compact, cylindrical to conical shape, often winged. Berry: medium, semi-oval, black-purple, not too easy to detach; skin: consistent; velvety, pulp: juicy, slightly pinkish, of simple flavour.