Kirjeldus
Värvus – Kahvatukollane toon, visates sisse rohekaid ja helkivaid varjundeid
Aroom – aroomis tunda elegantsust ja särtsakust- värske, puuviljane. Läbiv tsitruseline aroom, kollaseid puuvilju. Veinis tunned Rieslingu iseloomulikku mineraalsust
Maitse – Külluslik ja rikkaliku maitsega, hea happesusega kuiv Riesling, maitses intensiivselt tsitruselised ja pirni maitsed. Vein on kõrge mineraalsusega.
Kuidas ja kellega juua? Riesling Grand Cru Mandelberg Alsace AOC
Riesling veini serveeri jahutatult 5 -7 kraadi juures. Riesling sobib kõikide Alsace`i piirkonna söökide juurde. Kala ja mereandide ( karbid ja koorikloomad ), kala ja valge liha juurde ning linnulihast valmistatud toitude juurde. Klassikaline Riesling on loomulikult hea ja kindel valik hapukapsa ja prae juurde.
***
Meie Mittelwihri küla kaitseb külmade põhjatuulte eest mägi nimega Mandelberg mille lõunatiival lõuna/kagu suunal paistab aastaringselt päike. Viinapuud kasvavad koos mandlipuudega, mis andsid mäele oma nime Mandelberg ehk “mandlipuude küngas”, mis on 1925. aastast pärit Alsace’i veinipudelitel.
Mergli-lubjakivimuld, mis koosneb paksudest savi (mergli) ja lubjakividest ladestudest, mergli poolt toodud jõudu toetab ilus happesus, pikk ja kompleksne. Mandelbergi veinid, mis on valmistatud juba gallo-rooma ajastul, muutuvad aja jooksul sidrunimaitseliseks ja mineraliseerudes vananevad suurepäraselt, nagu meie toodetud Riesling ja Gewurztraminer.
[