Kirjeldus
Pinot Noir Rouge Alsace AOC
Need Pinot Noir viinamarjad on veinimaja vanimad ja nendelt korjatakse ainult väike ja piiratud saak, et teha parimat ja väärikat veini.
Värvus – selge ja pärlendav kirsipunane
Aroom – meeliköitvad lillelõhnad -sirel ja kannike. Tunda on punaseid küpseid puuvilju,
Maitse – on rikkalik ja “ülevoolavalt harmooniline”, puuviljased tanniinid, rasvasust, soolasust ja kestva lopsaka järelmaitsega
Kuidas ja kellega juua? Pinot Noir Rouge Alsace AOC
Veini serveeri jahutatult12-14 kraadi juures. Umaamised seeneroad nt. mustade ubadega. Katseta kindlasti kitsejuustu ja röstitud peedisalatiga. Sobita veini ulukiliha, punase liha, valge liha, linnulihaga. Väga sobiv juustudega. Grillitud lõhe või forelliga. Sobib hästi iseseisvalt nautumiseks.
Ajalugu
Burgundia päritolu Pinot Noir on ainus Alsace’is kasvatatav punane viinamarjasort. Traditsiooniliselt valmistatakse kergeid ja puuviljaseid veine. Esindatud esindlikult Alsace AOC. On tunnustatud ja eelistatud viinamari Crémant d’Alsace vahuveinides, Crèmant Ròse vahuveinide valmistamisel.
Viinamarjaistandus
Viinamarjasort on kohanenud parasvöötmega ja kasvab suurepäraselt savi-lubjakivimuldadel. Kui püütakse toota karakteriga veine, on selle viljakuse ja elegantsi saavutamiseks vaja vähest saaki, täiuslikke viinamarjakobaraid, head küpsusastet ning loomulikult hoolikat veinivalmistamist. Veinid on atraktiivsed ja kõrgelt hinnatud.