Kirjeldus
Värvus: sügav rubiinpunane.
Aroom: Selgelt on tunda kirssi ning punaseid küpseid marju. Roheliste võrsete kerget aroomi ning vein on kergelt vürtsikas.
Maitse: elegantne, elegantse tanniiniga. Veini lõhn ja maitse on tajutavalt ühes rütmis. Täidlane vein, olulise alkoholisisaldusega ka tänu taimel üleküpsemisele. Vein, mis tänu oma struktuurile ja vananemist soodustavatele omadustele pakub aja jooksul palju naudinguid.See vein sobib ikka kõige paremini lihaga või tugevamate vegantoitudega. Täielikult laagerdunud punane või valge liha, linnuliha sobib suurepäraselt, metslinnust ja ulukist valmistatud roog maitseb hästi. Taimetoidust proovi teha häid roogasid baklažaanist, mustadest ubadest või läätsedest. Katseta!
Serveeri veini 18-20° C kraadi juures.
Vineyard
Growing Region: Motta di Livenza – Treviso Province – Veneto Region
Altitude: 9 m A.M.S.L.
Soil: Motta di Livenza Vineyard Soil – flood plain origins of natural clay and limestone.
Exposure: east/west
Trellis System: spur-trained cordon
Plant Density: 2.000/3.000 plants per hectare
Age of vines: 55/21 years
Vinification
The grapes have been vinified in stainless steel vats, with a maceration on the skins for about 25 days at a temperature of 26°-30°C / 79°-86°F. Malolactic fermentation followed the alcoholic fermentation. The wine was then left in stainless steel vats for twentyfour months before bottling.