Kirjeldus
Virna Barolo DOCG Riserva 2016
Viinamari: Nebbiolo 100%
Ainult erakordsetel aastatel, mil loodus pakub veini pikaajaliseks küpsemiseks ideaalseid tingimusi, valime oma parimatest viinamarjaistandustest hoolikalt välja erilise valiku. Just neist sünnib meie hinnaline Barolo Riserva – haruldane ja väärikas vein, mis peegeldab aastakäigu parimat olemust.
Viinamari
-
Viinamari: Nebbiolo (alamliigid Lampia ja Michet)
-
Viinamarjade päritolu:
-
Helveetsest ajastust pärit tsoon: tihke, liivarohke ja savine pinnas
-
Tortonia ajastu tsoon: lubjakivi, aleuriidi ja peene liiva segu
-
Veinivalmistus
Iga viinamarjaistanduse saak pressitakse ja varred eemaldatakse eraldi, järgneb 12–15-päevane kestadega leotus maksimaalsel temperatuuril 29–31 °C. Pärast pressimist ja „rack and return“ meetodit küpseb vein 18 kuud tammevaatides.
Seejärel segatakse 3000 liitrit valitud istandustest pärit veini ning laagerdamine jätkub veel 12–18 kuud 30-hektoliitristes vaatides.
Enne müüki laagerdub villitud vein horisontaalselt vähemalt 6 kuud.
Maitseomadused
Väga intensiivne rubiinpunane toon. Aroom on värske, punaste marjade nootidega, mida ümbritseb õrn vaniljepilv.
Maitses kuiv, ümar ja rikkalikult täidlane, komplekssete polüfenoolidega, mis tagavad suurepärase säilituspotentsiaali.
Säilitamine
Soovitatav on pudeleid säilitada horisontaalselt jahedas ja kuivas ruumis.