Kirjeldus
Virna Barolo DOCG Noi
Viinamari: Nebbiolo 100%
Valmistamine
Viinamarjad purustatakse ja varred eemaldatakse, millele järgneb 10–12-päevane leotamine koos kestadega temperatuuril 29–31 °C. Peale pressimist järgneb umbes 18 kuu pikkune laagerdamine tammevaatides (élevage). Enne villimist puhkab vein roostevabast terasest mahutites. Pudelisse villitud vein laagerdub horisontaalselt enne pakendamist ja tarnimist.
Maitseomadused
Intensiivne rubiinpunane toon granaatpunaste varjunditega. Aroom on täidlane ja väljendusrikas – esmalt tunda punaseid marju, millele järgnevad vanilje, kakao ja vürtside nootidega arenenud (tertsiaarsed) aroomid. Maitses on vein jõuline ja väärikas, samas heas tasakaalus pehmete, siidiste tanniinidega.
Säilitamine ja serveerimine
Soovitatav serveerimistemperatuur: 17–18 °C, eelistatult spetsiaalsetest degusteerimispokaalidest.
-
Viinamari: Nebbiolo (alamliigid Lampia ja Michet)
-
Päritolu: Barolo piirkond
-
Lõikusviis: Guyot (8–9 võrset taime kohta)
-
Asend: Lõuna–kagu ja lõuna–lääne suunalised nõlvad
-
Istutustiheduse keskmine: 5000 taime hektari kohta
-
Saagikus: 55–75 kvintalit hektari kohta
-
Istutusaastad: 1970, 1980 ja 1990
-
Kõrgus merepinnast: 280–350 meetrit