Kirjeldus
Barolo DOCG Cannubi 2019
Viinamari: Nebbiolo 100%
Veinivalmistus
Viinamarjad pressitakse õrnalt, seejärel toimub umbes 10-päevane kestadega leotus maksimaalsel temperatuuril 29–31 °C.
Peale pressimist ja esmast ümbervillimist dekanteeritakse vein 300- ja 500-liitristesse Tonneau tammevaatidesse, kus see küpseb 18 kuu jooksul. Seejärel vein selgitatakse, kuid filtreerimata kujul villitakse pudelisse ning laagerdub seal veel aasta enne pakendamist ja tarnimist.
Maitseomadused ja säilitamine
Rubiinpunase värvusega Barolo Cannubi avaldab rikkaliku buketiga, mis avaneb järk-järgult – esile tulevad rooside, trühvlite ja puiduvürtside aroomid.
Maitses elegantne ja peen, areneb õhuga veelgi keerukamaks. Pika järelmaitsega, mis viitab suurele arengupotentsiaalile.
Serveerimissoovitus: 17–18 °C, suurtest veiniklaasidest.
-
Viinamari: Nebbiolo (alamliigid Lampia ja Michet)
-
Päritolu: Cannubi Boschis, Barolo külas
-
Muld: Peamiselt savikast lubjakivimarmorist ja liivast koosnev
-
Asend: Lõuna–kagu suunal
-
Lõikusviis: Guyot (6–8 punga taime kohta)
-
Istutustiheduse keskmine: 5000 taime hektari kohta
-
Saagikus: 50–55 kvintalit hektari kohta
-
Istutusaasta: 1970
-
Keskmine kõrgus merepinnast: 250–260 meetrit