Kirjeldus
PRIMITIVO 1967 IGT
Värvus: Sügav rubiinpunane, lillakate varjunditega.
Aroom: Intensiivne,aroomis tunda värsked ja mahlased marjad-puuviljad nagu mustikad, mustsõstrad, ploomid, kirsid, mustad kirsid, marjad. Veinis leiad ka kannikeste lõhna.
Maitse: Kuiv ja elav, värske ja maitserikas üheaegselt. Vein on tasakaalustatud, pehme ja ümar. Täidlane vein, mis kinnitab aroomi noote, lisades sellele veel meeldiva muraka ja õrna mõrkja alatooni.
Viinamarjad
Viinamarjad pärinevad piirkonnast, mis on eriti sobilik veinivalmistamiseks, vanadest viinapuudest, mis asuvad ideaalsel kõrgusel, et tagada suurepärane temperatuuride kõikumine ja kus viinamarjad saavad nautida suurepärast päikesevalgust. Primitivo viinamarjad, korjatakse kahes jaos, esimene augustis ja teine umbes septembri keskel, rangelt käsitsi.
Veinivalmistamine
Veinivalmistamine toimub termoreguleeritavates terasvaatides, millele järgneb malolaktiline kääritamine ja vähemalt 4-kuuline laagerdumine tsemendivaatides enne villimist täielikus hapniku puudumises.
Kuidas sobitada meie Primitivo veini?
Serveeri seda veini temperatuuril 14°-16°, võimalusel kaunis laias klaasis, ja alati mõni minut enne serveerimist avatuna, et veinis avaneks parimad omadused. See on täiuslik kaaslane hästi struktureeritud, maitsvatele roogadele ja lõhnarikastele juustudele, kuid sobib ka aperitiivide, eelroogade, taimetoitude, grillitud liha või küpsetatud liha ning keskmise ja kauemalt küpsetatud juustudega.
Kujutle maitsvaid köögiviljadest eelroogasid, spargli risotot, lammas kartulitega, täidetud küpsetatud kalkunit või ricotta ja seentega.
Elegantne ja meeldiv, samaegselt puuviljane punane kuiv vein. Pehmete tanniinidega ja kestva maitsebuketiga.