Kirjeldus
Värvus – Kahvatukollane
Aroom – intensiivse ja meeldiva aroomiga, lillelised noodid (roos, sirel, geranium)ning samuti puuviljased (ananass, litši, tsitruselised). Samuti ontunda vürtsikad noodid
Maitse – Nauditavalt täidlane ja kerge happega, maitses tunned kristalset mineraalsust, tsitrusviljade ning eksootiliste puuviljade komplektsust.
Toidusoovitused – Gewurztraminer Grand Cru Mandelberg Alsace AOC
Gewurztraminer veini serveeri jahutatult 12 – 15 kraadi juures. Sobib aperatiiviks. Foie gras saiaviilul, eksootilisemad road, Aasia ja ka muud vürtsikad toidud on imelised paarilised Gewurztraminer`i veinile. Samuti koos kangete juustude kõrvale. Ilmtingimata sobib koos magustoiduga. Proovi kindlasti koos magusa/ soolase kooslusega. Näiteks miskit soola-karamelli…kooki 🙂
Meie Mittelwihri küla kaitseb külmade põhjatuulte eest mägi nimega Mandelberg mille lõunatiival lõuna/kagu suunal paistab aastaringselt päike. Viinapuud kasvavad koos mandlipuudega, mis andsid mäele oma nime Mandelberg ehk “mandlipuude küngas”, mis on 1925. aastast pärit Alsace’i veinipudelitel.
Mergli-lubjakivimuld, mis koosneb paksudest savi (mergli) ja lubjakividest ladestudest, mergli poolt toodud jõudu toetab ilus happesus, pikk ja kompleksne. Mandelbergi veinid, mis on valmistatud juba gallo-rooma ajastul, muutuvad aja jooksul sidrunimaitseliseks ja mineraliseerudes vananevad suurepäraselt, nagu meie toodetud Riesling ja Gewurztraminer.