Gavi San Pietro DOCG

Gavi Di Tassarolo, mis esindab veinimõisa filosoofiat ja traditsiooni, andes edasi Cortese viinamarjade eripära, millest see vein on valmistatud.

21.70

Gavi San Pietro DOCG

Category

Kirjeldus

Avasta kvaliteetne Itaalia vein Gavi – meie vein on värske, mineraalne ja elegantne valge vein Piemonte piirkonnast. Meie Gavi veinivalik pakub suurepäraseid maitseelamusi, sobides suurepäraselt mereandide ja kergete roogadega. Tutvu meie Gavi veinidega ja naudi tõelist Itaalia veinikultuuri!”

Tenuta San Pietro on Itaalia veinimõis, mis asub Tassarolos (Alessandria), kõrgudes mägedel, kus asus vana Benediktiini klooster ja üks esimesi pühitsetud kirikuid, mis oli pühendatud esimesele apostlile. Lisaks asub see veinimõis Gavi DOCG veinide tootmise ala südames, mis pakub tippklassi veine.

San Pietro veinimõis on kokku 65 hektarit suur, millest 35 hektarit on kaetud viinamarjaistandustega. Viinamarjaistandus saab nautida piirkonna parimat mikrokliimat ning läheduses oleva Liguria merelt tulevat tuult. Tenuta San Pietro viinamarjaistandused on kultiveeritud biodünaamilise põllumajanduse põhimõtete kohaselt, sügavas ühenduses loodusega ja selle tsüklite täielikus järgimises.

Selliste põhimõtetega töötades ja meetodidesse uskudes igapäevaselt Tenuta San Pietro veinimaja tuntud ja kvaliteetset Gavi veini valmistab.

See on elegantne Gavi, mis esindab veinimaja filosoofiat ja traditsiooni, kajastades Cortese viinamarjade eripära, millest see suurepärane vein on valmistatud.

Värvus –  õlgkollane kergelt roheka varjundiga.

Aroom –  intensiivsed lõhnad valgetest lilledest ja puuviljadest, mida rõhutab õrn mineraalsus.

Maitse – värske, hea struktuur koos elegantsi ja meeldivusega, tasakaalustatud happesus ning hea püsivus lõpus.Toidusoovitused
Gavi San Pietro DOCG

Gavi vein sobib mitme erineva toiduga tänu oma värskusele ja mitmekülgsusele. Siin on mõned soovitused, mis võiksid Gavi veiniga hästi sobida.

  • Aperitiiv – Gavi vein on suurepärane valik aperitiivina. Selle värskus ja elegantne iseloom sobivad ideaalselt.
  • Kergete roogadega –  Proovi Gavit serveerida kergete salatite, suppide, köögiviljaroogade või pastaga. Veini puuviljane aroom ja maitse sobivad hästi kokku erinevate köögiviljade ja õrna maitsega toitudega.
  • Valge liha – Gavi vein saab hästi hakkama ka valge lihaga, nagu kana või kalkun. Selle värske happesus aitab tasakaalustada liha maitset.
  • Juustud – Valgehallitusjuustud ja noored kitsejuustud võivad Gavi veiniga hästi sobida, kuna veinil on piisavalt happesust, et tasakaalustada juustude rikkalikku maitset.

Muidugi on veinivalik ka maitse küsimus ning proovides erinevaid toitusid, saad leida just selle õige koosluse, mis Sulle kõige paremini meeldib.

Serveeri veini 8 – 10 kraadi juures jahutatult.

GAVI – ÖKOLOOGILINE VEIN

Viinamarjaistandus: 22 hektarit.

Viinamarjasort: 100% Cortese.

Viinamarjade lõikamine: traditsioonilise Guyot tehnika abil.

Kultiveerimine: ökoloogilis-biodünaamiline meetod. Viinapuid kultiveeritakse ilma väetiste ja agrokeemiliste ainete kasutamiseta. Saagikus: 9000 kg/ha.

Pinnas: lubjakivi – savi pinnas, suurepärane tekstuur,  mineraalide rohke pinnas.

Geoloogiline tsoon: Tassarolo, nõlv, 300 m merepinnast kõrgusel, lõuna/ida – lõuna/lääne suund.

Viinamarjade korjamine: septembri keskel korjatakse viinamarjad käsitsi.

Veini tootmisviis: viinamarjad purustatakse õrnalt; pärast loomulikku selitamist saadud mahl fermenteeritakse roostevabast terasest mahutites, kontrollides seejuures hoolikalt temperatuuri . Veini kääritamine toimub 20-25 päeva jooksul. Vein puhkab pärmisettel vähemalt 2-3 kuud ning  villitakse see märtsi alguses pudelitesse.

Alkoholisisaldus: 13 %.

Kogu happesus: 6 g/l

Lisainfo

VARIETAL

100% Cortese

APPELLATION

Gavi DOCG Comune Di Tassarolo

VINTAGE

2022

Profile

Kuiv

ALKOHOL

13 %

MAHT

75 cl