Kirjeldus
Bakan Cerasuolo on kuiv ja elegantne, samas harmooniline ja õrn, veinis on tunda kergeid vaarika, mustika ja maasika varjundeid.
VÄRV – hele rubiinpunane.
AROOM – punased puuviljad, põldmari
MAITSE – vaarika, mustika ja maasika nüansse
Toidusoovitused
Bakán Cerasuolo d’Abruzzo DOC
Rosé veinidel on üldiselt see erakordne omadus, et seda saab sobitada peaaegu iga toiduga ning sobib igaks sündmuseks.. Serveeritakse jahutatult, maksimaalselt 8°-10° juures. Väga hea kaaslane aperitiivide, suupistete, mereandide, taimetoitude, valge ja punase liha, värskete või keskmise laagerdustega juustudega.
Proovi näiteks:
- pennette lõhega ( penne pasta lõhega)
- cacio e pepe pasta
- orsotto suvikõrvitsaga
- kana india pähklitega
- burrata veiseliha steigi, kirsstomatite ja neitsioliiviõliga
Magustoiduks sobiks tiramisu 🙂
Viinamarjasordi omadused
Viinapuud on laialdaselt levinud Abruzzos ja Aadria mere rannikul. Sort on üsna homogeenne, eristavad tunnused puudutavad kobara kuju, laagerdumiseelset rohelust, valmimisaega ja toote organoleptilisi omadusi.
Viinamari annab veinile intensiivse rubiinpunase, iseloomuliku veiniaroomi. Valmistatud vein on kuiv, puuviljane, tanniinne, madala happelisusega, keskmise või üle keskmise täidlusega, sametine.