Kirjeldus
Barolo DOCG del Comune di Barolo 2019
Viinamari: Nebbiolo 100%
Valmistamine
Viinamarjad purustatakse ja varred eemaldatakse, millele järgneb 10-päevane leotamine kestadega traditsioonilistes pöörlevate labadega vaatides. Kasutatakse meetodit „rack and return“, mis aitab paremini ekstraheerida polüfenoole.
Vein laagerdub 18 kuud 300–500-liitristes tammevaatides, seejärel puhkab roostevabast terasest mahutites enne villimist. Pudelis toimub horisontaalne järelküpsemine enne pakendamist ja saatmist.
Maitseomadused
Sügav rubiinpunane värvus. Intensiivne aroom, milles on tunda punaseid marju koos arenenud tamme ja vanilje nootidega.
Maitses ümar ja kompaktne, tanniinid on tajutavad, ent hästi integreerunud ning saadetud lopsaka puuviljasusega. Kompleksne ja tasakaalustatud vein – täidlane, viljaka iseloomuga ja pehmete tanniinidega.
Säilitamine ja serveerimine
Vein saavutab oma tipptaseme pärast 2–3-aastast horisontaalset laagerdumist jahedas ja pimedas ruumis.
Soovitatav serveerimistemperatuur: 17–18 °C
-
Viinamarjasort: Nebbiolo (alamliigid Lampia ja Michet)
-
Päritolu: Barolo piirkond
-
Lõikusmeetod: Guyot’ süsteem (6–8 võrset)
-
Asend: Lõuna–kagu suunalised nõlvad
-
Istutustiheduse keskmine: ca 4500 taime hektari kohta
-
Saagikus: 50–55 kvintalit hektari kohta
-
Istutusaastad: 1970–1980
-
Kõrgus merepinnast: 250–260 meetrit