Kirjeldus
Primitivo IGT Bag in Box vein BIO
Värvus: intensiivne, rubiinpunane, kerge lillaka varjundiga
Aroom: Intensiivne, küpsete punaste puuviljade aroom, nagu mustikad, kirsid, ploomid. Kannikese lõhn.
Maitse: Vein on meeldivalt puuviljane, heas tasakaalus tanniinidega. Maitses on tunda samu noote, mis aroomis. Lõpumaitses tunda ka mineraalsust.
Range kontrolli järgi kasvatatud Primitivo viinamarjadest toodetud mahe vein, mis tagab ülima austuse ümbritseva keskkonna vastu. Viinamarjad korjatakse käsitsi oktoobri esimese kümne päeva jooksul.
Veini valmistamine
Seda veini valmistatakse terasvaatides ja kui malolaktiline käärimine on lõppenud, laagerdatakse veini veel 4 kuud betoonvaatides. Vein pakendatakse hermeetiliselt.
Primitivo IGT veini naudi 14-16 kraadi juures.
Sobib suurepäraselt hästi maitsestatud roogade ja intensiivsete juustudega, aga ka aperitiivide, eelroogade, taimetoitude, grill- või küpsetatud lihaga. Juustud on alati Primitivo veini sõbrad, samuti prosciutto sink ja muud lihalõiked.
Veini omadused
Värvus: intensiivne, rubiinpunane, kerge lillaka varjundiga
Aroom: Intensiivne, küpsete punaste puuviljade aroom, nagu mustikad, kirsid, ploomid. Kannikese lõhn.
Maitse: Vein on meeldivalt puuviljane, heas tasakaalus tanniinidega. Maitses on tunda samu noote, mis aroomis. Lõpumaitses tunda ka mineraalsust.
Kuidas sobitada Primitivo veini?
Primitivo IGT veini naudi 14-16 kraadi juures.
Sobib suurepäraselt hästi maitsestatud roogade ja intensiivsete juustudega, aga ka aperitiivide, eelroogade, taimetoitude, grill- või küpsetatud lihaga. Juustud on alati Primitivo veini sõbrad, samuti prosciutto sink ja muud lihalõiked.
Grape variety characteristics
Harvest
This wine is produced with Primitivo grapes, farmed according to a strict organic protocol, which guarantees the utmost respect for the surrounding environment. Hand-harvested during the first ten days of October.
Vinification
It is vinified in thermo-conditioned steel vats, and once the malolactic fermentation is complete, the wine is aged for a further 4 months in concrete vats. Then the bag is filled with wine in the total absence of oxygen.