Kirjeldus
Pinot Grigio 1967 IGT
Värvus: kristallselge õlgkollane kaunite kuldsete peegelduste ja suurepärase tekstuuriga.
Aroom: intensiivne ja väga aromaatne. Lõhnas tunda aprikoosi, virsiku, tsitruse, akaatsia, jasmiini energilise puuvilja- ja lillelõhna.
Maitse: hea värskus, mida toetab intensiivne mahlakus, mida tasakaalustab pehmus. Vein on aroomiga kooskõlas ja pika mineraalse järelmaitsega.
Aroom: intensiivne ja väga aromaatne. Lõhnas tunda aprikoosi, virsiku, tsitruse, akaatsia, jasmiini energilise puuvilja- ja lillelõhna.
Maitse: hea värskus, mida toetab intensiivne mahlakus, mida tasakaalustab pehmus. Vein on aroomiga kooskõlas ja pika mineraalse järelmaitsega.
Kuidas sobitada veini toiduga?
Vein, mida serveerida jahutatult, maksimaalselt 6-8 kraadi juures. Aperitiivide, suupistete, mereandide, taimetoitude, valge liha ja värskete või keskmise vanusega juustude kõrvale. Proovi näiteks lõhega, risoto taleggio juustuga, kanafileed seente ja bambusevõrsetega. Väga maitsev on Pinot Grigio lihtsa ricotta ja spinati pirukaga.