Chardonnay BIO, Torri Cantine 3 L ,BIB

Chardonnay on üks enim levinud rahvusvahelisi viinamarjasorte maailmas, mis on alati silma paistnud oma maineka elegantsuse poolest. Champagne tootmises kasutatav viinamari on edukas veinide valmistamisel.

49.20

Laost otsas

Chardonnay BIO, Torri Cantine 3 L ,BIB

Kirjeldus

Pecorino d’Abruzzo IGT BIO

Torri Cantine’i veinimaja Pecorino d’Abruzzo IGT võrsub 30-aastastest viinapuudest, mis asuvad 290 m kõrgusel merepinnast ja on suurepärase lõuna-kagusuunalise vaatega.

Anarcano ja Controguerra piirkonnas, Teramo provintsis, kasvavad Pecorino viinamarjad koos Abruzzi Pergola põhimõtetel. See 100% Pecorino viinamarjadest vein on käsitsi korjatud septembri esimesel 10-l päeval ning valmistatud täielikult orgaaniliselt ( BIO )

Vein on valminud roostevabast terasest vaatides, seejärel on vein laageerdunud 2 kuud tsemendist mahutites. Vein on pakendatud hermeetiliselt. Hästi tasakaalus särtsakas valge kuiv vein. Veinile omane mineraalsus ja metsiikute põllulillede aroom teeb veinist nauditava karakteriga veini.

VÄRV – Kahvatu õlgkollane

AROOM – Metsikud põllulilled, küpsed puuviljad, mineraalsus

MAITSE – Kollased küpsed puuviljad nagu kollane virsik, õun, pirn

Toidusoovitused
Pecorino IGT

Veini serveerida jahutatult, maksimaalselt 6-8 kraadi juures, koos aperitiivide, suupistete, mereandide, taimetoitude, valge liha ja värskete või keskmise laagerdustega juustudega. Proovi kindlasti Pecorino juustu!

Mõelgem mõnusatele mereandidele, karpidele, dentex ( ahven ) safraniga, kõrvitsa risotole, grillitud kukeseentele või mõnusale värskele ricottale kirsstomatitega.

Vali Pecorino vein kalapõhiste toitude ja värskete mereandide juurde.

Pastadest proovi kindlasti –

  • klassikaline mereannipasta – linguine allo scoglio
  • kitsepiima ricotta ravioolid
  • cannelloni`d seentega

Maitseb hästi ka näiteks röstitud kukeseente või grillitud juurviljadega. Suvel tasub nautida kitsejuustu – maasikasalatiga. Valge liha juurde hea kaaslane.

Veinivalmistaja tähelepanekud

Viinamarjasordi omadused

Pecorino viinamarjadest valmistatud vein on kahvatukollase värvusega, kõrge happesusega, puuviljase, värske aroomi ning vürtsikate nootidega.

Hea struktuuriga viinamarjad. Pecorino viinamarjadest saab toota suurepäraseid hästi vananevaid kuivasid veine ja kõrgkvaliteediga vahuveine.

VEINIKASTIDE EELISED

Bag-In-Box ehk pakivein on tänu vaakumile parim lahendus koduseks kasutamiseks mõeldud veini püsiva kvaliteedi tagamiseks. Naudi klaasi veini igal ajal, ilma et peaksite pudelit avama. Ülejäänud toode ei oksüdeeru ega saastu väliskeskkonnagakuna kraan ei lase õhku sisse. Suurepärane lahendus suuremale seltskonnale.

Lisainfo

VARIETAL

100% Chardonnay

VINTAGE

2021

Profile

Kuiv

ALKOHOL

12,5 %

MAHT

300 cl