Kirjeldus
Virna Barbera d’Alba DOC La 2022
Viinamari: Barbera 100%
Viinamarjaistandus
-
Viinamari: Barbera
-
Asend: Lõuna–lääne ja lõuna–kagu suunalised nõlvad
-
Lõikusviis: Guyot (6–8 punga taime kohta)
-
Istutustiheduse keskmine: 4500 taime hektari kohta
-
Saagikus: 80 kvintalit hektari kohta
-
Istutusaastad: 1978 ja 2007
Veinivalmistus
Viinamarjad pressitakse õrnalt, seejärel toimub 8–10-päevane leotus kestadega temperatuuril kuni 28 °C, kasutades remontage (marjamassi taasleotamist).
Kevadel viiakse vein üle puidust või roostevabast terasest vaatidesse, kus see küpseb 10 kuud. Pärast villimist laagerdub vein veel 3–4 kuud horisontaalselt enne pakendamist ja tarnimist.
Maitseomadused ja säilitamine
Intensiivne rubiinpunane värvus. Aroom on täidlane ja õhu käes avanedes ilmnevad ploomi ja kannikese noodid, mida täiendavad vaigused ja vürtsikad varjundid.
Maitses on vein täidlane, soe ja kestva järelmaitsega.
Soovitame nautida alates teisest kuni kuuenda aastani.
Serveerida temperatuuril 17–18 °C sobivatest veiniklaasidest.